Het zal jullie wellicht niet zijn ontgaan dat ook The Yoga Hub tijdelijk weer moet sluiten. Sinds donderdag zijn we overgestapt naar live online lessen via Zoom. Met onze ervaring tijdens de eerste lock-down was het een redelijk makkelijke overstap. Hoewel ik moet toegeven dat het ook weer even wennen was. Natuurlijk had ik graag gezien dat de studio open kon blijven maar ik had mij er al mentaal op voorbereidt dat dit moment eraan zou komen.

Ik hoop dat jullie met de online lessen toch jullie geliefde yoga les kunnen volgen en de rust en ontspanning vinden die in deze tijden een nog groter cadeau zijn. Misschien is het sluiten van de studio voor een aantal van jullie best een grote klap. Maar zorg ervoor dat je goed voor jezelf zorgt. Alles is namelijk energie. Hoe jij je van binnen voelt, straal je uit naar de buiten wereld. De mensen om je heen pikken deze energie op en verspreiden dit weer verder. Uiteindelijk, op wellicht een compleet andere manier en van een compleet ander persoon, zal je deze energie weer terug ontvangen. Zorg er dus voor dat je je van binnen goed voelt. Kijk of je een lichtpuntje in de duisternis kan zijn. Gewoon voor jezelf en daarmee ook voor de mensen om je heen. En ik zeg niet dat je nu geen dagen meer mag hebben waarop je de hele wereld haat, alleen maar in je pyjama zit of niks gedaan krijgt. Ook die dagen mogen er zijn, maar zorg voor een balans.

Hierbij een paar tips die je misschien kunnen helpen:

  • Ga op zoek naar iets simpels en alledaags waar je immens gelukkig van wordt.
    Denk bijvoorbeeld aan je eerste kopje koffie/thee in de ochtend, wandelen in de natuur, een warme douche/bad, een boek lezen, kijken hoe je hond slaapt etc.. Als je zoiets simpels hebt gevonden neem dan de tijd om dat ene (elke dag) heel bewust te ervaren en er misschien 5 minuten extra voor uit te trekken. Neem de tijd om bewust te observeren, voelen, ruiken, zien. Bewust even 5 minuten bezig met wat je hart blij maakt.
  • Plan een vast tijdstip en dag in voor je yoga les.
    Markeer in je agenda een dag en tijdstip waarop je tijd vrij maakt om je mat uit te rollen. Dit kan je vaste yoga dag/les zijn en dat je inlogt via zoom. Dit kan een ander moment zijn en dat je bijvoorbeeld een YouTube les volgt of gewoon je eigen ding doet. Een yoga les hoeft niet 60 minuten te duren. Als je al 10 minuten de tijd vrij maakt kan dit al voldoende zijn. Rol je mat uit voor JEZELF omdat JIJ je er goed bij voelt om yoga te beoefenen. En wees streng met jezelf als je geen zin hebt of geen motivatie. Al lig je 10 minuten in een Childs pose en ruim je je mat weer op. Het is in elk geval iets.
  • Dankbaarheid & intentie voor de dag.
    Al bijna 3 weken start ik elke ochtend met een dankbaarheidslijst met 10 items. Dit geeft je 5 minuten de tijd om over dingen na te denken die er echt toe doen. Natuurlijk heb je na een tijdje dat dingen zich gaan herhalen, dit is helemaal niet erg. Ga op zoek naar grote en kleine dingen waar je dankbaar voor bent. En na wat oefenen kun je zelfs dankbaarheid vinden in de tegenslagen en obstakels in het leven. Als ik mijn dankbaarheidslijst klaar heb zet ik een intentie voor de dag “Vandaag ben ik….”. De intentie komt vaak puur intuïtief maar lijkt vaak heel goed te kloppen met hoe mijn dag verloopt.

Hopelijk is deze sluiting maar van korte duur en kunnen we elkaar snel weer ontmoeten en zien in de studio.

Laten we er voor nu maar het beste van maken. 

Liefs
Maud

Categorieën: Nieuwsbrief

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *