Vinyasa Flow

Intensiteit tot
Tempo 
Vinyasa Flow is een dynamische yoga stijl waarbij de connectie tussen ademhaling en beweging essentieel is. Bij Vinyasa Flow wordt er vaak naar een piekhouding gewerkt volgens het Vinyasa Krama principe, het stap voor stap opbouwen van een les. Door het Vinyasa Krama principe is je lichaam volledig voorbereidt als de piekhouding aan bod komt. Hou jij van actie en af en toe een uitdaging, dan is deze les perfect voor jou!

Slow Flow

Intensiteit tot 
Tempo 
Slow Flow is een rustige, dynamische yoga stijl waarbij je een versnelling terug gaat. De connectie tussen ademhaling en beweging is essentieel. Het verschil met Vinyasa Flow; in Slow Flow zijn de ademhaling en bewegingen langzamer, alsof je door water beweegt. Overgangen tussen houdingen worden bewuster gemaakt en je bent bewuster bezig met hoe de houding aanvoelt. Heb je nog nooit yoga gedaan, ren je jezelf snel voorbij of past een rustiger tempo beter bij jou, dan is deze les perfect voor jou!

Core Flow

Intensiteit  tot 
Tempo 
Core Flow is een dynamische yoga stijl waarbij je gebruik maakt van je Deep Core Line. Dit zijn dieper gelegen spieren, dichtbij je botten. Deze spieren worden weinig getraind maar zijn essentieel voor een goed postuur en blessure vrij yoga beoefenen. De Core wordt gezien als het centrum van zelfliefde, onafhankelijkheid, kracht en vrijheid. Tijdens de Core Flow staat het opbouwen van warmte en energie centraal. Hou je van actie of zoek je verdieping in de yoga houdingen, dan is deze les perfect voor jou!

Short Flow

Intensiteit tot 
Tempo  tot 
Heb je weinig tijd op vrijdagavond maar wil je toch nog even snel een yoga lesje pakken? Dan is de Short Flow de uitkomst voor jou! Tijdens de les van 45 minuten doen we een volledige yoga les. Met begin meditatie, piekhouding en eind ontspanning. De yoga stijl van de Short Flow kan variëren tussen Vinyasa Flow, Core Flow of Slow Flow. De yoga stijl is een beetje afhankelijk van de groep en het moment.

Restorative

Intensiteit 
Tempo 
Restorative is een yoga stijl waarbij je voor een langere tijd in dezelfde houding zit en op zoek gaat naar ontspanning in de houding. Met behulp van alle yoga kussens, blokken, riemen en dekens ondersteun je het volledige lichaam waardoor je geen moeite hoeft te doen om in de houding te zitten. Op deze manier kun je dus op zoek gaan naar ontspanning in een houding. In ons dagelijks leven moeten we voortdurend prikkels verwerken. Denk maar aan de radio die aan springt als je in de auto stapt, de telefoon waar berichten op binnen komen of het verkeersgeluid. We zijn dus gewend om ons brein continu af te leiden. Bij Restorative ga je juist het tegenovergestelde doen. Wat gebeurd er allemaal van binnen als alle prikkels van buitenaf weg vallen? Heb je lichamelijk wat problemen, hou je niet van tempo of heb je moeite met slapen? Dan deze les perfect voor jou!

Maandelijkse Ontspanningssessie

Intensiteit
Tempo 
De Maandelijkse Ontspanningssessie vindt plaats op de eerste vrijdag van de maand. Dit uur staat in het teken van ontspannen. We doen geen ingewikkelde houdingen, maar gaan juist een versnelling terug. Elke maand varieert de Ontspanningssessie van de maand ervoor. Er worden verschillende onderdelen van de yoga gebruikt tijdens deze les. Denk aan ademhalingsoefeningen, restorative houdingen, meditaties, yoga nidra of simpele, aardende yoga houdingen. Ben je toe aan een beetje ontspanning? Dan is de Maandelijkse Ontspanningssessie precies wat je zoekt!