Maud Bakx

Nadat ze 4 jaar lang yoga beoefen de, wist Maud Bakx dat yoga haar levenspad was. Ook al studeerde ze af als ingenieur, toch besloot ze haar hart te volgen en behaalde ze haar 200uur Vinyasa teacher training certificaat bij Yoga Moves in Utrecht in juli 2016. Maud heeft een zachte en rustige energie die zij uitstraalt tijdens haar lessen. Tijdens haar lessen wordt er altijd gezocht naar een balans tussen inspanning en ontspanning en ga je volledig in de flow door de connectie tussen ademhaling en beweging. Maud is een jonge yoga docente en kijkt er erg naar uit om verder te leren, groeien en zich te ontplooien. Maud omschrijft: “I feel like I’m at the bottom of a big mountain. And when I look up the mountain I see growth, development, goals and opportunities. My way up this mountain is not by following the regular roads walked before, the way up is by following my heart”. Zo heeft ze in april 2017 een Core Flow training module van Marlene Henny bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam afgerond. Hiermee is Maud de eerste in Limburg die Core Flow lessen kan geven. In september 2017 heeft ze een extra verdieping gedaan met The Art of Sequencing training module van Marlene Henny bij YogaFest in Amsterdam. In juli 2019 heeft Maud een 300uur Immersive gedaan met YogaBeyond en Bryce Yoga School. Gedurende deze maand heeft zijn de nodige extra kennis opgedaan op het gebied van yoga. Met dit certificaat is Maud officieel een 550uur gecertificeerd yoga docente.

Op 3 maart 2018 nam ze de grote sprong en besloot ze om The Yoga Hub te openen. Haar eigen yoga studio waar een huiselijk gevoel de boventoon heeft. Ik wil dat iedereen zich welkom voelt zodra ze door de deur lopen.

Maud is toegankelijk, no nonsense, down to earth, betrokken en doelgericht. Haar instructies zijn heel helder en makkelijk te volgen. Ze geeft je altijd opties zodat je de houding kunt aanpassen aan jou lichaam en jou grenzen.

“Maud neemt je mee op reis. Het uur vliegt voorbij.”

“Voor het eerst voel ik mij niet minderwaardig bij het beoefenen van een sport.”

“Sinds de lessen van Maud heb ik veel minder pijn en voel ik steeds meer ruimte in mijn lichaam.”

“In Maud haar lessen kan ik volledig mijzelf zijn.”

“De passie straalt er vanaf als Maud voor de groep staat.”

“Maud geeft altijd opties waardoor je altijd binnen de grenzen van je lichaam de les mee kunt doen.”

Mijn missie:
Mijn doel is dat mensen meer in zichzelf gaan geloven en meer in hun eigen kracht gaan staan. Dat ze door middel van yoga in zien dat ze goed zijn zoals ze zijn en dat ze meer kunnen dan ze denken. De yoga mat werkt als een soort spiegel, een reflectie van jezelf, in de weerspiegeling zie je hoe het op dit moment met je gaat maar ook bepaalde patronen en gewoontes. Door mijn lessen gaan de mensen (onbewust) anders in het leven staan omdat ze ook anders op de yoga mat staan. Het belangrijkste wat ik mijn studenten graag meegeef is dat je yoga mag en kan beoefenen binnen de grenzen van je eigen lichaam op dat moment. Je wordt niet opeens een beter mens als je jezelf dubbel kan vouwen. Blijf continu naar je lichaam en de adem luisteren en beoefen yoga binnen je eigen grenzen en ga af en toe bewust en met aandacht op zoek naar de grenzen om jezelf misschien te verbazen met wat je allemaal kan.

Raymond Slangen

Mijn yoga avontuur begon 2015 toen ik mijn eerste yoga les volgde. Na een paar jaar Ashtanga yoga gedaan te hebben, heb ik het yoga pad een tijdje verlaten. Dit om vervolgens in het voorjaar van 2020 in een weide in Geleen in aanraking te komen met Vinyasa Yoga. Ik was meteen verkocht. De vrijheid, de afwisseling en de fijne begeleiding maakte me nieuwsgierig naar meer.

Daarom besloot ik een 50-uur Pre-teacher training te gaan doen met als doel mij te verdiepen in en hoe en waarom van yoga. De honger naar meer was daarmee aangewakkerd en ik besloot om een 200-uurs Vinyasa Yoga training te volgens bij Lively Academy onder begeleiding van Marlene Henny. Ik wil graag mijn kennis en ervaring met jullie delen op de mat in de studio.

Yoga is voor mij bewustwording van je energie. Alles wat je doet in je leven vraagt energie. Van tijd tot tijd moet je zorgen dat je innerlijke accu opgeladen wordt. Ik daag je uit om in mijn lessen te ervaren wat yoga kan betekenen voor je energie huidhouding. Misschien kom je uitgeput of overprikkeld de mat op en vind je ontspanning door inspanning. Een fijne yoga flow kan je de rust en ruimte geven die je wellicht nodig hebt om weer op te laden.

Ik geleid je in de les graag naar een stukje bewustwording, bewust van je mentale staat, van de grenzen van je lichaam en bewust worden van de invloed van jouw acties op de wereld om je heen.