Beste yogi/yogini,

Het is alweer augustus. Een hittegolf staat voor de deur. En na lange tijd binnen mogen/kunnen we weer genieten van buiten. De afgelopen maanden zijn voor mijn gevoel voorbij gevlogen. Alsof ik 1x met mijn ogen knipper en we zijn al ruim over de helft van het jaar. Het jaar wat begon met grootste plannen werd even flink door elkaar geschud. 

Vorig jaar juli zat ik in Thailand voor mijn teacher training. Ik denk nog regelmatig terug aan alles wat ik daar geleerd heb. De woorden van mijn docenten en mede trainees. Maar er is 1 zin die ik nooit zal vergeten: “Every shadow contains a gift”. Ongeacht hoe donker iets is, er zit altijd een wijze les, een cadeau in verstopt. En zo zie ik ook 2020 met zijn schaduwen en uitdagingen.

Zonder deze opschudding was ik er nooit achter gekomen hoe het is om online lessen te geven. Hoeveel ik naar mijn yogi’s kijk als ze in mijn les staan om vervolgens daarop de les en mijn woorden aanpas. Dat verbinding veel meer is dan elkaar regelmatig zien. Maar ik ben er ook achter dat ik in staat ben om mijn werk veel efficiënter te doen en meer vrije tijd over te hebben. Ik weet weer wat mij energie geeft en wat energie vreet. Ik weet weer dat je in het leven continu op zoek bent naar balans, op zoek bent naar jezelf.

Dus ongeacht wat er nog op ons pad gaat komen de komende tijd, vergeet niet te zoeken naar het cadeau in de schaduw, de zon achter de donkere wolk.

Liefs
Maud

Vraag jij je wel eens af waarom houdingen een bepaalde naam of vorm hebben?
Of wil je wel eens weten waarom we bepaalde dingen, zoals de eindontspanning, doen?
Ben je op zoek naar verdieping van je yoga practise?

In Verhalen achter de houdingen neem ik je mee op reis langs verschillende yoga houdingen en de achterliggende mythe/verhaal. 7 Weken lang komen er 7 verschillende houdingen voorbij. Elk met zijn eigen verhaal en achtergrond. Deze verhalen zijn duizenden jaren terug geschreven maar nog steeds van toepassing op het leven anno 2020.

Wat kun je verwachten?
– Een yoga flow waarbij ik het verhaal met je deel;
– Tips/uitleg over de uitlijning van de houding;
– Hoe je de wijsheden van het verhaal kan toepassen op je dagelijks leven;
– Inzichten over je eigen leven, waar je staat en hoe je handelt;
– Verdieping op het gebied van yoga.

Wat vraag ik van jou?
De toewijding om 7 weken achter elkaar naar deze lessen te komen.

Vanaf 5 aanmeldingen gaat de workshop definitief door. Of de lessen doorgaan wordt bepaald op 21 augustus dus twijfel niet te lang.
Aanmelden voor Verhalen achter de Houdingen
Huishoudelijke dingen
– In de zomer gaan alle lessen gewoon door. De studio blijft gewoon open en jij hebt dus genoeg mogelijkheden voor jou dosis zen;
– Bedankt dat jullie je allemaal netjes aan de COVID-19 regels houden;
– De zondag buiten les zal door blijven gaan t/m 27 september. Je hebt dus nog voldoende kans om een keer buiten de les mee te doen. Mocht het weer omslaan dan kan het zijn dat de les eerder weer naar binnen gaat. Mocht het weer eind september nog steeds super zijn kan er gekeken worden of we er nog een maandje aan vast plakken;
– De eerste vrijdag van de maand is de Maandelijkse Ontspanningssessie. Komende vrijdag (7 augustus) staat er dus weer eentje op het rooster. Indien de Verhalen achter de Houdingen workshops doorgaan zal er in september en oktober geen Maandelijkse Ontspanningssessie zijn;
– Yogi’s die tijdens de online zoom les periode actief lid waren kunnen nog tot 1 oktober gebruik maken van de lessen op YouTube. Na 1 oktober zullen ze niet meer beschikbaar zijn.
Categorieën: Nieuwsbrief

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *