Beste yogi/yogini,

De nieuwsbrief komt deze maand een beetje later dan wat jullie van mij gewend zijn. Het moge duidelijk zijn dat we allemaal even wat tijd nodig hadden/hebben om in deze nieuwe flow van het leven te komen. De angst, het onbekende, de frustraties beginnen langzaam ruimte te maken voor acceptatie, rust en los laten. Het enige wat we nu kunnen doen is meebewegen met deze nieuwe manier van leven, zoals water altijd zijn weg langs de berg omlaag vindt ondanks allerlei obstakels. Uiteindelijk vindt dit water vanzelf een meer of rivier en dit water zorgt er weer voor dat er van alles kan groeien (denk aan planten langs de rivier maar ook dieren die uit de rivier drinken). Langzaam beginnen we onze weg naar onze rivieren/meren te vinden en ontstaan er mooie, nieuwe, bijzondere dingen die we voorheen nooit voor mogelijk hadden genomen. Zo had ik nooit gedacht dat ik online lessen zou gaan geven. Dat ik opgenomen lessen zou gaan monteren/bewerken. Of dat er zo’n bijzonder contact met familie, vrienden en geliefden zou ontstaan.

De mensheid komt tot rust en de aarde bloeit (letterlijk en figuurlijk) hiervan op. Tijdens mijn wandelingen met Floris valt mij telkens weer op hoe ontzettend stil het is en hoeveel vogels ik hoor. Het lijkt bijna alsof door het verstillen van de mens, alles veel helderder en mooier lijkt. Alsof de aarde eindelijk de tijd heeft om zich weer van zijn mooiste kant te laten zien. En op zijn beurt laat ook de mensheid zich van een mooie en bijzondere kant zien.

Ik schrijf nu misschien heel rooskleurig over de situatie, maar laten we eerlijk zijn, zo gemakkelijk is het allemaal niet. Misschien merk(te) jij ook wat dit met je mentale gezondheid doet. Misschien heb/had je het gevoel dat je 100 ballen tegelijk in de lucht moet houden. Of misschien geniet je er stiekem extra van nu je niet onder de mensen hoeft te komen. Hoe je deze situatie ook ervaart, weet dat het allemaal prima is, weet dat je alles mag voelen wat je voelt. Wil je een potje janken of in een kussen schreeuwen, go for it! Wil je in de tuin een dansje doen op je favoriete nummer, go for it! Juist nu is het belangrijk om te voelen wat je voelt en elke emotie te omarmen en verwelkomen.

Ik ben in elk geval immens dankbaar, blij en trots dat jullie zo trouw, zo vaak naar de live online lessen komen. Dat ik foto’s en filmpjes van jullie krijg toegestuurd of gewoon een kort ‘dankjewel’ berichtje. Of dat jullie mij laten weten gebruik te maken van de video’s. In deze tijden van chaos, nu wellicht meer verstilling, ben ik blij om een soort anker te zijn voor jullie rust, fysieke uitdaging en ontspanning.

Ik wens jullie mooie Paasdagen ook al zijn deze net een beetje anders dan anders. Blijf vooral regelmatig je yoga matje uitrollen en let goed op jezelf.

Liefs

Maud

PS. Vrijdag 10 april is er een gratis yoga nidra les van 20:00 – 20:30 Aanmelden en de Zoom link is te vinden via www.theyogahub.nl/agenda of Fitmanager.

PPS. Met Pasen en Koningsdag zijn er geen online lessen.

Categorieën: Nieuwsbrief

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *