Beste yogi/yogini,

We kunnen niet meer om het grote C-woord heen:

 • Chaturanga
 • Chakra
 • Childs pose
 • Chocolade
 • Compassion
 • Compass pose
 • Chill weekend (yoga verwen weekend)
 • Chair pose
 • Cat pose
 • Concentratie
 • Camel pose
 • Clipper thee
 • Core Flow
 • Corona-virus

Ik heb lang getwijfeld of ik dit bericht naar jullie zou sturen of niet. Maar hierbij toch een kort bericht:

 • Blijf vooral lekker naar de yoga lessen komen als je je gezond voelt. Juist in deze tijd van onrust en spanning is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en om rust momenten in te plannen;
 • Wees je bewust van het effect van jouw gezondheid op je mede yogi’s en bij twijfel is het misschien slimmer om een keer een lesje over te slaan;
 • Ik heb vorige week alle mokken uitgebreid afgewassen. Jullie zijn altijd super lief om je eigen thee mok af te wassen. Echter, voor nu, het verzoek om je gebruikte thee mok bij de kraan te zetten en niet zelf meer af te wassen. Ik [Maud] was ze dan zelf grondig af zodat ik weet dat er geen bacillen verspreidt worden via de mokken;
 • Aan het einde van de dag worden de poetsdoekjes voor de matten verschoond i.v.m. hygiëne. Ben je de laatste die het poetsdoekje gebruikt & is het de laatste les van de dag? Gooi dan je poetsdoekje in de wasmand naast de waterkoker.
 • Ik ben blij dat jullie allemaal netjes je mat schoon maken aan het einde van de les. Ik zie een aantal van jullie soms super fanatiek sprayen (lees: 15 – 20 keer duwen). 5 tot 6 keer sprayen is ruim voldoende om je mat schoon te maken. Hoe natter de mat, des te sneller de matten afbreken en dus verslijten. Daarnaast kunnen natte matten niet altijd voldoende drogen waardoor de persoon na je op een vochtige mat staat en minder grip heeft. Enkel als er zweet plasjes naast de mat liggen kun je vaker sprayen;
 • Alle deurklinken worden regelmatig schoon gemaakt;
 • Deze week maak ik alle yoga blokken schoon;
 • Als je met je hoofd op een kussen ligt gebruik dan een handdoekje om op te liggen. Er zijn handdoekjes in de studio mocht je je eigen vergeten zijn. Gebruikte handdoekjes kunnen in de wasmand naast de waterkoker;
 • Voel je vrij om je eigen mat of zelfs een eigen dekentje mee te nemen als je dit prettiger vindt. Je kunt ook altijd een yogi towel/grip towel of handdoek meenemen. Met een handdoek heb je wel minder grip en bestaat er een grotere kans op uitglijden;
 • En het allerbelangrijkste vergeet niet te ademen!

Tot snel in de studio.

Maud

Categorieën: Nieuwsbrief

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *