Beste yogi/yogini,

Ik ben ondertussen alweer terug van mijn 300uur teacher training en heb de eerste paar lessen al gegeven. Wat heb ik ontzettend veel bij geleerd en ik kan niet wachten om mijn kennis met jullie te delen en daarmee jullie yoga practise tot een hoger niveau te tillen. Ik heb een aantal leuke flow lessen voor jullie op de planning. Om deze flows soepel te doorlopen heb ik ze uit elkaar getrokken en gaan we beetje bij beetje kennis maken met de nieuwe houdingen en nieuwe overgangen tussen houdingen. Ik zat een beetje vast in mijn manier van les geven. Telkens vergelijkbare overgangen en houdingen. Waardoor jullie bijna zonder te luisteren wisten wat ging komen. Vanaf nu gaan we dus af en toe op een hele nieuwe manier bewegen. Dus het kan zomaar zijn dat het aanvoelt alsof je weer je allereerste yoga les volgt, maar uiteindelijk worden deze nieuwe dingen ook weer vertrouwt. Alles wat ik jullie leer tijdens een les is van toepassing in elke les die je daarna volgt. Dus als een les in het teken staat van een bepaalde houding, pas die kennis dan ook toe als de les over iets heel anders gaat. Alles wat ik tijdens de les zeg, zeg ik met een reden, niet omdat ik het leuk vind om naar mijzelf te luisteren ­čÖé

Rooster tot aan december

Het rooster tot aan december staat weer in Fitmanager. Ik heb de afgelopen maanden de bezetting per les bijgehouden en heb besloten dat als lessen structureel (6 tot 12 maanden) gemiddeld minder dan 3 aanmelden hebben, deze les komt te vervallen. Tijdens het vervangende rooster heb ik gezien dat het aanbieden van iets minder lessen een positief effect heeft op de aanmeldingen per les. Om deze redenen heb ik dus besloten om de donderdagochtend 9:00 – 10:00 en donderdagavond 19:00 – 20:00 les te laten vervallen. Vandaar dat de les van 20:30 nu een mix is tussen Vinyasa en Core Flow. Ik sluit niet uit dat deze lessen wellicht in de toekomst weer terug op het rooster komen.

Daarnaast is in de maand augustus en september geen Maandelijkse Ontspanningssessie. In september komt namelijk Maurice een klankschalen sessie verzorgen (dit geeft misschien nog meer ontspanning dan mijn ontspanningssessie). Vanaf oktober wordt er dus weer 1x per maand een Maandelijkse Ontspanning gegeven en zoals het er nu naar uit ziet staat 1 van deze lessen in het teken van Thaise massage.

In de maand oktober komen een aantal lessen te vervallen omdat ik nog een aantal dagen naar de zon ga. De volgende lessen komen te vervallen:

  • Vinyasa/Core flow mix op 10 oktober;
  • Short flow op 11 oktober;
  • Vinyasa Flow op 13 oktober.

Een aantal huishoudelijke dingen

  • Tijdens mijn teacher training heb ik ook veel hands-on assists geleerd. Met deze assists kan ik je helpen om een houding te verdiepen of verbeteren. Ik laat je daarmee voelen hoe de houding kan zijn. Ik wil deze kennis graag gaan toepassen tijdens mijn lessen. Het kan dus zomaar zijn dat ik je tijdens de les opeens aanraak. Wil je niet aangeraakt worden, geef dit dan gewoon eerlijk aan! Als ik weet dat je het liever niet hebt, je hoeft niet eens een reden te geven, dan is dit helemaal prima. Eer jouw lichaam en wat het nodig heeft.
  • Ik wil jullie vragen om een (kleine) handdoek over de kussens te leggen als je hier met je hoofd op ligt i.v.m. hygi├źne. Dit is dus vooral van toepassing tijdens de Restorative les. Tijdens de eindontspanning is het beter om geen kussen onder je hoofd te leggen zodat je lengte behoudt in je nek. Mocht dit voor jou absoluut geen optie zijn, leg dan aub een handdoekje op het kussen.

Reminders

  • In de maand augustus kan iedereen onbeperkt naar de yoga les komen. Iedereen heeft zijn/haar gratis extra strippen in zijn/haar account staan.
  • Van 11 augustus t/m 29 september gaan we met de zondag Vinyasa Flow weer naar buiten. De lessen worden gegeven op het terrein van Streekboerderij Daniken, Ten Eysden 5, Geleen. Je kunt parkeren op de parkeerplaats bij manage Ten Eysden. Loop richting de beek en ga naar rechts, loop over de eerste brug naar de hoofdingang. De poort is van het slot maar wordt gesloten zodra we starten. Zorg dus dat je je aanmeldt en op tijd daar bent. Ik heb 10 picknick matten voor onder je eigen mat, zodat deze niet vies wordt. En ik heb eventueel een paar yoga matten die je kunt lenen indien je geen eigen mat hebt. Alleen bij regen verplaatst de les zich naar de studio. Kijk in de Fitmanager en check je email voor vertrek of de locatie niet is gewijzigd.

Enquête

Ik heb een enquête gemaakt om een beter beeld te krijgen waar vraag naar is omtrent workshops en specials. Mocht je hem nog niet ingevuld hebben: https://nl.surveymonkey.com/r/335TD69

Workshops

  • Vrijdag 6 september 20:00 – 22:00 Klankschalen sessie. Maurice van de New Age Universum winkel in Geleen komt een klankschalen sessie verzorgen. Klankschalen hebben een helend en ontspannend effect op ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water en dit water komt in beweging door de trillingen van de klankschalen. Voor meer informatie kijk in Fitmanager of op www.theyogahub.nl/agenda Aanmelden: https://club.fitmanager.com/activity/booking/1386748
  • Vrijdag 20 september 19:30 – 22:00 Embodied Flow Special met Marg├┤t. Toen ik weg was hebben jullie al eens kennis kunnen maken met Embodied Flow. Tijdens deze special van 2.5uur laat Marg├┤t je uitgebreid kennis maken met deze bijzondere manier van bewegen. Voor meer informatie kijk in Fitmanager of op www.theyogahub.nl/agenda Aanmelden: https://club.fitmanager.com/activity/booking/1480386

yoga%20verwen%20weekend.png

Van 23 april t/m 26 april 2020 organiseert The Yoga Hub een Yoga Verwen Weekend.

Ben jij iemand die altijd voor anderen zorgt?

Gun jij jezelf zelden of nooit tijd voor jezelf?

Ben je eraan toe om even uit je dagelijkse sleur te zijn?

Dan is het Yoga Verwen Weekend precies wat jij nodig hebt! Gedurende dit lange weekend word je volledig in de watten gelegd. Er zijn dagelijks 2 yoga lessen, er worden 2 workshops gegeven, er is heerlijk eten en voldoende vrije tijd om zelf in te vullen. Vanaf 1 september kun je je aanmelden voor dit overheerlijke weekend. Wil je alvast meer informatie kijk dan op www.theyogahub.nl/verwenweekend

Dit lijkt mij weer meer dan genoeg informatie voor nu ­čÖé Ik kijk ernaar uit om jullie weer allemaal in de studio te zien.

Liefs

Maud

Categorie├źn: Nieuwsbrief

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *